Gran Canaria

Gran Canaria er ofte beskrevet som et kontinent i miniatyr. Kjent og kjært for mange nordmenn. Øya er frodig og naturskjønn om man beveger seg vekk fra kystripen hvor turistbyene er bygget opp. Gran Canaria har et behagelig klima som tiltrekker seg mange langtidsreisende under vintermånedene. Beliggenheten i Golfstrømmen, bare 18 mil utenfor Afrikas kyst, sørger for en jevn og god temperatur både i sjø og luft hele året.

Les mer:

 

Reiselederservice
Når du reiser med Solgruppen enten alene eller med reisefølge, skal du alltid føle deg trygg og ivaretatt. I det du lander anbefaler vi at gjestene skrur på mobiltelefonen i tilfelle reiselederen vil vite om du er trygt framme, og kan beregne tid til du er på plass i leiligheten hvor du skal bo.

Før du reiser får du tilsendt en gul Solgruppen bagasjelapp som du fester på bagasjen, dette gjør at reiseleder og/eller sjåfør lettere kjenner deg igjen ved ankomst. Det står alltid en reiseleder eller en sjåfør utenfor ankomsthallen på flyplassen med Solgruppen skilt eller navn, klar til å kjøre deg trygt fram til ditt bosted. Gjester med behov for assistanse vil bli prioritert og fulgt opp ekstra ved ankomst.

I løpet av oppholdet er reiseleder tilgjengelig ved treffetider på ditt bosted en gang i uken hvis det er spørsmål, eller om det skulle være noe man trenger hjelp til. Vi har også 24 timers vakttelefonservice slik at du får tak i reiseleder dersom en nødsitua- sjon skulle oppstå. I sesongen 2018/2019 vil det ikke være et kontor i Puerto Rico, men vi fortsetter med treffetider på bostedene og det vil være sosiale treff i høysesong både i Arguineguin, Sonnenland og Puerto Rico.

Vi er alltid behjelpelig med tips om utflukter og severdigheter på øya som er verdt å få med seg i løpet av et opphold. Se neste side for noen gode tips til spennende aktiviteter og utflukter man kan gjøre på egen hånd.

 

Klima

De fleste av oss velger Gran Canaria pga. det gode klimaet om vinteren. Beliggenheten i Golfstrømmen, bare 18 mil utenfor Afrikas kyst, sørger for en jevn og god temperatur både i sjø og luft hele året. Med et areal på 1532 km2 er Gran Canaria den 3. største av Kanariøyene og har det nest høyeste folketallet. Klimaet gir mulighet til å være mye utendørs, man får trim og trening gjennom gåturer og fysisk aktivitet. Dette hjelper med å smøre kroppens maskineri. En langtidsferie i slikt klima, gir helsegevinst både for kropp og sjel. Flere steder på øya finnes norske fysikalske behandlingssenter, dette krever en rekvisisjon fra norsk lege om man vil søke refusjon når man kommer hjem.

Puerto Rico Gran Canaria

Aktiviteter og utflukter på Gran Canaria

 Solgruppens reiseledere tilbyr ukentlig aktivitetsprogram på Gran Canaria. Aktivitetsprogrammet varierer fra uke til uke og er tilpasset antall besøkende og det som skjer i lokalmiljøet. Det er flest aktiviteter og utflukter fra midten av desember til april. På vårt kontor i Puerto Rico har vi også forskjellige sosiale treff, alle er velkomne. Vi har mange som reiser alene, og det blir lagt vekt på livsglede og sosialt samvær. Du velger selv hva du har lyst å delta på. Våre reiseledere er bosatt på Gran Canaria, og kan med sin lokalkunnskap gi mange tips til de som ønsker å reise på egen hånd.


 Du vil også finne underholdning på flere av hotellene, og aktiviteter på kirkesenteret i Arguineguin. Blant langtidsgjestene er gå/vandreturene spesielt populære. Vi arrangerer ukentlige gåturer fra midten av desember til april. På noen av våre bosteder har Solgruppen vaffeltreff, bingo eller quiz som faste hyggelige innslag. Det blir arrangert forskjellige kveldsarrangement med besøk på gode restauranter, evt. musikk og dans. Solgruppen arrangerer gjennom vinteren og våren mange spennende og interessante utflukter. Man får ta del i mye av Gran Canarias mangfoldige kunst, kultur, historie, folklore, gastronomi, dans og musikk.

 

 

Smakebiter på utflukter

 

Puerto Mogan - Vi drar med båt til den idylliske landsbyen med de sjarmerende husene, lystbåthavn, blomsterprakt, hyggelige restauranter og butikker. Båtturen er en fin opplevelse.

 

Shopping og sightseeing i Las Palmas - Vi besøker først gamlebyen Vegueta med Santa Ana-plassen, katedralen, markedet, Colombus-huset og handlegaten Triana. Etterpå besøker vi den vakre Las Canteras-stranden. Her spiser vi en deilig lunsj før de som ønsker det spaserer bortover strandpromenaden (3 km), bussen kjører bort til kjøpesenteret Las Arenas ved Alfredo Kraus-auditoriet. Et nytt og fint område, senteret har et hav av butikker for den handleglade.

 San Sebastian kirken ved Aguimes

Handletur til Vecindario - Handletur til Vecindario med besøk på det store markedet og de kjente kjøpesentrene. Vi besøker også grottebyen Guayadeque, hvor vi besøker flere grottehus og kirken før en deilig lunsj. Her får vi også handlet inn matvarer i større stil da det bare er å sette det inn under i bussen.

 

Santa Brigida og Casa Martell - Vi kjører opp i et grønt og frodig område opp til landsbyen Santa Brigida. Her spaserer vi en liten tur bort til kirken og blir bedre kjent med landsbyen. Etterpå er det en kort tur opp til Casa Martell, som er som et levende museum i El Madroñal og er en av Gran Canarias beste restauranter. Antonio viser oss landsbykirken, det gamle vertshuset og i ”det levende museet” restauranten, får vi nydelig mat og vin.

 Fiskebåter på Gran Canaria

Galdar, Cueva Pintada og Sardina - Nordsiden av Gran Canaria er helt annerledes enn turistdelen i sør. Øyas viktigste arkeologiske museum ligger i urbefolkningens gamle hovedstad Galdar. Her er et av øyens eldste drage- tre datert 1718. Men aller mest kjent er Galdar for avleiringen av Cueva Pintada. Lunsj på havna i pittoreske Sardina.

 

Tomatmuseet og Guayadeque - Vi kjører bussen til Vecindario der vi først besøker Museo de la Zafra som forteller oss alt om tomatens historie. Vi drar til Guayadequedalen som ligger omgitt av mandeltrær midt inne blant øyas fjell og daler. Vi får se hvordan de lever og levde her. Vi besøker flere grottehus og kirken før vi spiser lunsj i ei grotte.