Irland - den grønne øya


Irland er et land med en spennende historie, nydelige landskap - og en myteomgitt, levende kultur som gir seg uttrykk i arkitektur, litteratur og musikk.


Høydepunkter

 • Dublin
 • Newgrange
 • Connemara
 • Cliffs of Moher
 • The Burren
 • Rock of Cashel

 

reiseleder Ragnar Jenssen

Ragnar Jenssen har I mange år vært reiseleder I flere land. Han er tidligere kultursjef I Ørland kommune.

Reiseleder Kristin Prestvold

Kristin Prestvold har vært reiseleder sammen med Ragnar I Skottland og på Svalbard. Hun har bodd I Irland og er arkeolog I Trøndelag fylkeskommune.

 

Dagsprogram

Fredag 6. april
Fly Trondheim - Dublin med 1 mellomlanding. Besøk på Hill of Tara – kroningsstedet for Irlands konger, og et betydningsfullt sted I irsk historie. Også besøk på Newgrange – en verdensberømt gigantisk steinkammergrav fra steinalder, 3.300 – 2.900 f.Kr., altså 5.000 år gamle. Overnatting i småbyen Enfield.
Lørdag 7. april
Etter en rolig start på dagen tar bussen oss med til Clonmacnoise ved Shannon-elva. Det er en noen fantastiske klosterruiner. Klostrene ble flere ganger raidet av norske vikinger. Overnatting I Ballaghadderreen, som ligger ved inngangen til landskapet Connemara – der Vårherre, da han skulle porsjonere ut stein over Irland, opplevde at steinsekken sprakk!
NewgrangeNewgrange
Søndag 08. april
Meget kuperte Connemara er ei halvøy ut mot Atlanterhavet, rik på historie og vakker natur. Den første av to overnattinger I sentrum av Galway – et pulserende sted med gammelby og mange historiske bygninger og levende gælisk miljø.
Mandag 09. april
En dag for de helt store naturopplevelsene, først og fremst Cliffs of Moher, - bratte, flere hundre meter høye klipper som avslutter den grønne øya I vest. En av Irlands største turistattraksjoner – vi får også se O’Brians steintårn som ble bygd allerede i 1835 for å gi datidens turister best mulig sikt. Vi er også innom The Burren, et helt spesielt forblåst geologisk landskap med mange kulturminner. Dessuten besøk på slottet Knappogue.
Rock of CashelRock of Cashel
Cliffs of MoherCliffs of Moher
Tirsdag 10. april
Vi forlater hyggelige Galway med sitt yrende kveldsmiljø, og kjører gjennom byen Limerick, før vi kommer til det lille stedet Annascaul, hjemstedet til Irlands største polarhelt Tom Crean. Han deltok på ekspedisjonene ti både Robert Scott og Shackelton, før han dro hjem og startet overrnattingsstedet South Pole Inn, som I dag drives av heltens oldebarn. Her spiser vi lunch og ser på Tom Creans minnelund. Så drar vi til den nydelige småbyen Dingle for en liten historisk vandring, og dersom det er stemning for det, et besøk på det lokale bryggeriet for å smake deres stolthet: en Tom Crean pilsner, oppkalt etter polfareren. Vi drar til småbyen Tralee for overnatting.
Onsdag 11. april
Vi setter kursen østover, med en lengre pause på Rock of Cashel, også kalt Cashel of the Kings, - kjent turistattraksjon og ruiner med en nærmest utrolig beliggenhet på en høy klippe. Anlegget var kongssete for kongene av Munster I mange hundre år før vikingene meldte sin ankomst. Irlands skytshelgen St Patrick skal ha kronet Munsters konger her I det 5. århundre. Cashel hadde en lignende status for Munster som Hill of Tara hadde for Irland. Overnatting i Killarney.
The Claddagh GalwayThe Claddagh Galway
Torsdag 12. april
Nå setter vi kursen mot Dublin. Underveis tar vi et par stopp på interessante steder. Ved ankomst Dublin sjekker vi inn på hotellet for to netter, og vi tar farvel med buss og sjåfør som har fulgt oss på hele turen så langt. Ettermiddag og kveld broker vi til å se oss rundt i det yrende livet i sentrum av storbyen, og kanskje avslutte kvelden på en vise-pub.
DublinDublin
Fredag 13. april
Byvandring med bl.a. Trinity College, Wood Quay (sentrum for vikingenes Dublin), Temple Bar, Guinness bryggeri, Dublinia m.m. Mulighet for handling, til eget bruk, og for ikke å snakke om til barnebarn.
Lørdag 14. april
Retur til Trondheim

*Med forbehold om mindre endringer

Temple BarTemple bar Dublin

Inkludert i prisen

 • Fly Trondheim - Dublin t/r
 • Buss- og fergetransport under hele turen
 • 8 overnattinger inkl. frokost
 • 2 fellesmiddager
 • Norske reiseledere

Pris

Pris per person i dobbeltrom: kr 14 400,-
Enkeltromstillegg: kr 3 100,-
Tilslutningsbillett utenfor Værnes kommer i tillegg

For spørsmål angående turens innhold, ring reiseleder Ragnar Jenssen på telefon: 415 04 339

Du kan reise fra alle norske flyplasser. Send oss en forespørsel så kan vi estimere pris på eventuell tilslutningsbillett.


Bestill reisen
Last ned program Send oss en forespørsel
Kart for <?$travel->name?>