Midtvesten og Alaska i utvandrernes fotspor


Bli med på en spennende rundtur i Midtvesten i USA i fotsporene til utvandrere fra blant annet Budal, Singsås og Støren. Turen avsluttes med et 4 dagers opphold i Alaska.

Erling Hansen avdelingsleder Amerikabussen
Erling Hansen
Erling er reiseleder på denne turen. Han har bodd flere år i USA, og er i dag avdelingsleder i Amerikabussen. Erling kommer fra Rennebu og har vært reiseleder på flere liknende turer.

Bli med på en spennende tur til den amerikanske Midtvesten, i fotsporene til utvandrere fra Budal, Singsås og Støren. Vi skal besøke flere av stedene der utvandrerne fra Gauldal bosatte seg. Blant annet Rice Lake og Eau Claire, Wisconsin og Hendricks i Minnesota der det står en kopi av Singsås kirke. Vi avslutter turen med en flott tur til storslagne Alaska og Denali nasjonalpark.

09. august 2018
Fly fra Trondheim til Minneapolis via Amsterdam. Avgang 06.00. Det settes opp buss fra Budal til Værnes. Ankomst Minneapolis 12.43 lokal tid. Vi møter bussen på flyplassen og kjører over til hotellet nær flyplassen og det store kjøpesenteret Mall of America.
10. aug
Byrundtur i tvillingbyene St. Paul of Minneapolis med norsk guide. Ettermiddagen fri til å oppleve Minnesotas største turistattraksjon, Mall of America.
Sentrum av MinneapolisMinneapolis
11. aug
Vi sjekker ut fra hotellet og kjører østover inn i staten Wisconsin. Første stopp er byen Menomonie, der mange utvandrere fra Budal slo seg ned. Her blir det mulighet til å besøke gullsmedforretningen Anshus Jewellers, der eieren har røtter fra nettopp Anshus i Soknedal. Vi kjører derifra til et område som har blitt kalt ”Lille Soknedal” på grunn av immigrantene fra Soknedal som bygde opp sine gårder her. Så kjører vi til Eau Claire hvor vi overnatter to netter.
12. aug
Vi kjører nordover fra Eau Claire til byen Rice Lake. Her er det flere fra Støren som slo seg ned. På ettermiddagen gjør vi et gårdsbesøk på Nor-Swiss Farms. Eierne har røtter fra Sveits og Norge (derav navnet). De har ca. 3800 melkekyr. På veg tilbake til Eau Claire stopper vi og får en omvising med prøvesmaking på Leinenkugel ølbryggeri i Chippewa Falls.
Nor-Swiss farms i Rice Lake, WisconsinNor-Swiss farms
13. aug
I dag har vi en litt lengre kjøredag. Vi kjører sørover til Rochester, kjent for Mayo-klinikken, en av verdens mest annerkjente klinikker. Videre fortsetter vi vestover og kommer ut på ettermiddagen til Sioux Falls i Sør-Dakota. Dette var også ruten utvandrerne fra Singsås fulgte.
14. aug
Fra Sioux Falls fortsetter vi nordover langs ruten som utvandrerne fra Singsås fulgte. De slo seg ned i Hendricks, like over grensen til Minnesota. Her skal vi tilbringe nesten to dager. Overnatting i Brookings, Sør-Dakota. Her besøker vi blant annet museet som er oppbygd i stor grad av penger fra utvandrete Singsåsbygger.
15. august
I Hendricks besøker vi blant annet Singsaas Church, som er en kopi av Singsås kirke. Videre besøker vi et mikrobryggeri, og vi skal også besøke noen av etterkommerne etter utvandrere fra Singsås.
Sioux Falls i Sør-DakotaSioux Falls
Singsaas Church i HendricksSingsaas Church, Hendricks
16. august
Vi sjekker ut fra hotellet og kjører østover i retning Minneapolis. Vi skal fly med Sun Country Airlines fra Minneapolis til Anchorage, Alaska. Budalingen Odd Bjerkenås er flyver for dette selskapet, og dersom alt går som vi håper skal han sitte ved spakene på denne flyvningen. Vi overnatter på hotell i Anchorage.
Odd Bjerkenås fra Singsås er pilot på flyet vi skal fly til AlaskaOdd Bjerkenås
17. aug
I dag skal vi oppleve den storslagne naturen i Alaska på den aller beste måten, nemlig med tog fra Anchorage til Denali nasjonalpark. Vi skal reise på Gold Star Service, som er den beste klassen, der vi kan sitte i andre etasje på toget som har glasstak og gir en førsteklasses utsikt til den flotte naturen. Turen tar 8,5 timer, men det er mat og drikke inkludert. Vel fremme i Denali blir vi fraktet til hotellet der vi skal overnatte i to netter
18. aug
Vi blir med på en busstur inn i nasjonalparken og får oppleve den storslagne naturen på nært hold. USAs høyeste fjell, Denali (tidligere kalt Mount McKinley) på 6190 moh ligger i nasjonalparken, og er sikten fin får vi se denne toppen. Bussturen kjøres med engelsktalende guide / sjåfør.
Gold Star Service på toget fra Anchorage til DenaliGold Star Service togreise
19. aug
Vi har en rolig morgen og sjekker ut utpå formiddagen. Vi kjører buss tilbake til Anchorage.
20. aug
Etter utsjekk kjører vi til flyplassen hvor vi skal fly med Delta tilbake til Minneapolis kl. 12.45. I Minneapolis bytter vi fly og flyr videre til Amsterdam.
21. aug
Ankomst Amsterdam 13.25. Vi går gjennom passkontrollen, men trenger ikke ta ut bagasje. Avgang til Trondheim 14.35, ankomst Trondheim 16.30. På Værnes venter bussen på oss og kjører til Støren / Singsås / Budal.
Denali NasjonalparkDenali Nasjonalpark

Inkludert i prisen

 • Fly Trondheim – Minneapolis, Anchorage - Trondheim med KLM og Delta
 • Fly fra Minneapolis til Anchorage med Sun Country Airlines
 • Buss fra Budal / Singsås / Støren til Værnes t/r
 • 11 hotellovernattinger inkl. frokost
 • Tog på 1. klasse fra Anchorage til Denali, inkl. frokost, lunch og drikke
 • 5 måltider (middag eller lunsj) inkl. lunsj på toget til Denali
 • Busstransport under hele turen i USA inkl. transfer til og fra flyplass
 • Guidet tur inn i Denali nasjonalpark
 • Buss fra Denali tilbake til Anchorage
 • Norsk reiseleder med på hele turen
 • Guidet byrundtur med norsk lokalguide i Minneapolis/St Paul

Pris

Pris pr. person i dobbeltrom kr 29 900,-

Tillegg for enkeltrom kr 7 700,-

 

Tilslutningsbillett utenfor Trondheim kommer i tillegg.


Bestill reisen
Last ned program Send oss en forespørsel
Kart for <?$travel->name?>