Midtvesten og Musikkbyer i USA

Chicago kanalen med skyskraperne
Send oss en forespørsel

Bli med på en spennende og innholdsrik tur til USA. Vi starter i Midtvesten og besøker steder med tydelig spor fra norske utvandrere, blant annet fra Stjørdal og Hegra. På veien sørover skal vi innom en Amish bosetting, storbyen Chicago, farmen til Belle Gunness i La Porte, Lincolns hjemby Springfield og St. Louis. Videre kjører vi inn i ”musikk-staten” Tennesse hvor vi skal se Elvis bolig Graceland, menneskerettighetsmuseet og Beale Street i Memphis før vi avslutter turen i country-musikkens mekka Nashville. Her skal vi blant annet på konsert på den berømte country-scenen Grand Ole Opry.


Fredag 24. mai 2019
Avreise fra Trondheim 06.00 med KLM, mellomlanding og flybytte i Amsterdam. Ankomst Minneapolis kl. 14.51 lokal tid. Overnatting nær Mall of America.
Lørdag 25. mai
Byrundtur med norsk lokalguide. Ettermiddagen fri til shopping på Mall of America. Alternativt kan man ta trikken ned til sentrum av Minneapolis eller til St. Paul. Det er også et landskapsvernområde like ved hotellet med et rikt fugleliv som byr på gode turmuligheter.
Minnesota State Capitol bygningenMinnesota State Capitol bygningen
Søndag 26. mai
I Goodhue County, ca. 1 time sør for Minneapolis, er det mange med røtter fra Stjørdalsområdet. Vi skal være med på guds- tjenesten i Stordahl (Stjørdal) Lutheran Chur- ch i Roscoe, og treffe noen av etterkommer- ne etter innvandrere fra Stjørdal. Vi besøker en farm med Stjørdalsrøtter i nærheten. Videre besøker vi Hegre (Hegra) Lutheran Church i West Concord. Vi overnatter i Rochester.
Mandag 27. mai
Kjører fra Rochester til Chicago. Guidet tur i Amish-område, Cashton, WI. Overnatting 2 netter på sentralt plassert hotell i Chicago.
Stordahl ChurchStordahl Church
Tirsdag 28. mai
Byrundtur i Chicago med norsk guide. Etter turen kjører vi sørover til Indiana og La Porte hvor Belle Gunnes fra Selbu hadde farmen sin. Tilbake til Chicago om kvelden.
Onsdag 29. mai
Etter frokost kjører vi ut av Chicago til Springfield, IL. Dette er hovedstaden i Illinois, og kjent som Abraham Lincolns hjemby. Vi besøker hans hjem og grav. Derifra fortsetter vi til St. Louis, hvor vi bor i nærheten av The Arch, USAs høyeste nasjonale monument.
Gateway ArchGateway Arch, St. Louis
Torsdag 30. mai
Vi fortsetter sørover fra St. Louis til Memphis. Der skal vi bo på Graceland Guesthouse, nær Graceland (Elvis’ hjem). Felles middag på Marlowe’s, en berømt BBQ-restaurant i nærheten av Graceland. Vi blir hentet på hotellet og fraktet tilbake i rosa limousiner.
Fredag 31. mai
Vi besøker Graceland der vi får besøke Elvis hus og museene som er tilegnet Elvis. Etter lunsj drar vi ned til sentrum og besøker menneskerettsmuseet, der Martin Luther King ble skutt i 1968. Videre besøker vi The Peabody Hotel og ser på den særegne «andemarsjen» kl. 17.00. Etterpå blir det tid til å spasere litt på bluesgata Beale Street før vi drar tilbake til hotellet.
Graceland, Elvis` hjem
Graceland
Beale Street, MemphisBeale Street
Lørdag 01. juni
Vi kjører fra Memphis til Nashville hvor vi bor på et hotell nær Grand Ole Opry. Om kvelden er vi med på en konsert på den sagnomsuste countryscenen.
Søndag 02. juni
Nashville på egen hånd. Vi kjører ned til sentrum av byen og stopper utenfor Country Music Hall of Fame. Gåavstand til Broadway med alle countrybarene med live musikk. Lunsj-cruise på hjuldamperen General Jack- son for de som ønsker det (ikke med i turpri- sen). Avgang kl. 12.00 fra Opry Mills Mall.
Mandag 03. juni
Vi har noen timer som kan brukes på egen hånd i downtown Nashville før vi drar til flyplassen. Avreise fra Nashville kl. 18.46 med mellomlanding og flybytte i Detroit og Amsterdam.
Tirsdag 04. juni
Ankomst Trondheim kl. 16.35 / Oslo kl. 16.20.
NashvilleDallasKonsert på Grand Ole OpryKonsert på Grand Ole Opry

Inkludert i prisen

 • Fly Trondheim - Minneapolis, Nashville - Trondheim
 • 10 hotellovernattinger inkl. frokost
 • 5 måltider (lunsj eller middag)
 • Busstransport under hele turen i USA inkl. transfer til og fra flyplass
 • Inngang på Graceland, bolighuset til Elvis og museene i tilknytting
 • Konsert på Grand Ole Opry
 • Norsk reiseleder
 • Norsktalende byguide i Chicago og Minneapolis
 • Tips til sjåfør og byguider

Ikke inkludert:

 • Øvrige måltider
 • ESTA-registrering (innreisetillatelse i USA).

Pris

Pris pr. pers i dobbeltrom kr 27 990,-

Pris for å reise alene kr 35 390,-

Tilslutningsbillett utenfor Trondheim kommer i tillegg.

Vi tar forbehold om endringer i programmet.

 


Bestill reisen
Last ned program Send oss en forespørsel

Standardopplysningsskjema for pakkereiseavtaler

 • Den kombinasjonen av reisetjenester du tilbys, er en pakkereise etter lov om pakkereiser og reisegaranti mv. (pakkereiseloven).
 • Du omfattes derfor av alle rettighetene som gjelder ved pakkereiser. Solgruppen AS (heretter Solgruppen) har det fulle ansvaret for at pakkereisen som helhet gjennomføres korrekt.
 • Solgruppen har dessuten en lovpålagt reisegaranti som sikrer tilbakebetaling av dine innbetalinger i tilfelle insolvens hos selskapet/selskapene. Dersom transport inngår i pakkereisen, dekker reisegarantien også hjemtransport.
 • Flere opplysninger om sentrale rettigheter etter pakkereiseloven kan du lese her
Kart for <?$travel->name?>