Route 66 - fra Chicago til Los Angeles


Bli med på en fantastisk tur gjennom ni stater og tre tidssoner langs legendariske Route 66. Vi kjører innom travle storbyer og søvnige tettsteder, gjennom ørken og cowboy- og indianerlandskap. Du får oppleve kultur og arkitektur fra 50- og 60 tallet, noe av det som gjør denne strekningen så unik og ”genuint amerikansk”.

Nina Holden Bøe blir reiseleder for årets Route 66 tur
Nina Holden Bøe
Nina er en dyktig reiseleder som har vært med i Amerikabussen siden starten. Hun er reiseleder for flere turer med Amerikabussen hvert år, og har kjørt Route 66 grupper flere ganger, og kjenner ruten svært godt. Nina bodde i USA i mange år og har besøkt 49 av 50 delstater. Hun er nå bosatt i Moss.


27. august 2018
Avreise fra Oslo med KLM kl 09.20, mellomlanding og flybytte i Amsterdam. Ankomst Chicago kl.13.55 lokal tid (7 timer tidsforskjell). Vi kjører til hotellet som ligger sentralt i sentrum av byen. Det blir andre flytider for de som reiser fra andre flyplasser enn Oslo.
28. august
Etter første frokost vil norske Kari ta oss med på en rundtur i Amerikas tredje største by. De som vil kan ta heisen opp i Willis Tower (kjent som Sears Tower) der det fra 103. etasje er en fantastisk utsikt. Før vi kjører ut av byen spiser vi lunsj på Lou Mitchells Route 66 Restaurant – en familierestaurant som ble åpnet i 1923. Route 66 starter i Adams Street, og vi begynner også vår nostalgiske reise vestover her. Vi følger Route 66 gjennom noen småbyer i Ilinois på vei til hotellet i byen Bloomington Normal, blant annet stopper vi i Pontiac der mange av byens bygninger har flotte veggmalerier.
Chicago - the windy cityChicago
29. august
Etter litt kjøring kommer vi til statens hovedstad, Springfield, der Abraham Lincoln jobbet som advokat før han ble USAs 16. president. Vi besøker huset han og familien bodde i. Videre spiser vi lunsj på en av de eldste cafeene på Route 66, Ariston Cafe før vi setter kursen mot St. Louis i staten Missouri. Vi ser USAs høyeste minnesmerke på lang avstand, en 192 m høy stålbue som ble laget til minne om pionerene som dro vestover. De som vil kan ta heis opp i denne «Gateway Arch» som har en flott utsikt over Mississippielven
30. august
Fra St. Louis fortsetter vi sydover mot byen Springfield i staten Missouri. Underveis besøker vi Meramec Caverns, noen 400 millioner år gamle kalksteinsgrotter. Det var også her den lovløse Jesse James og gjengen hans gjemte seg på 1870-tallet. Vi overnatter på et sjarmerende Route 66 hotell som ble bygget i 1938.
Gateway Arch, St. LouisGetaway Arch i St. Luis, Missouri
31. august
Etter en tur innom sentrum av Springfield kjører vi til byen Joplin før vi kommer til Kansas. Det er kun 13,5 km av Route 66 som går gjennom denne staten, men de er stolte av sin del av veien. I den lille byen Galena vil vi se et par biler som var modell og inspirasjonen til filmen «Biler». Vi fortsetter til staten Oklahoma der vi først stopper ved den spesielle røde runde låven i Arcadia. I Oklahoma City ser vi det gripende minnesmerket etter bombe-attentatet i 1995 før vi kjører til hotellet.
01. september
I dag kjører vi hovedveien Interstate 40 med noen avstikkere, den første til et av de beste Route 66 museene, i Clinton i Oklahoma. Vi får med oss en Route 66 opplevelse utenom det vanlige i Eric før vi nærmer oss Amerikas nest største stat, Texas. Målet er Big Texan Steak Ranch der den som kan spise en biff på 2 kg i løpet av en time får måltidet gratis!
Barn at Arcadia, OklahomaArcadia, Oklahoma
Big texan Steak Ranch i Texas
Big Texan Steak Ranch
02. september
Kort etter at vi forlater Amarillo ser vi et av de mest kjente kunstverk langs ruta; «Cadillac Ranch» fra 1974. Videre kommer vi til turens midtpunkt: Adrien. Her er det like langt tilbake til Chicago som til turens mål: Los Angeles. Vi kjører så inn i staten New Mexico. Her stopper vi ved et av de ikoniske motellene langs Route 66, Blue Swallow, før vi fortsetter til Albuquerque.
03. september
Etter en tur gjennom sentrum setter vi kursen mot Puebloindianere i Acoma Sky City. Acoma Pueblo er det eldste bebodde samfunnet i Nord Amerika, fra år 1150. Puebloindianerne er kjent for sin unike kunst og rike kultur. Vi overnatter på El Rancho Hotel i Gallup som åpnet i 1937, og der mange kjente skuespillere har bodd.
Cadillac RanchCadillac Ranch
04. september
Den fargerike ørkenen, the Painted Desert, og området med fossile trestammer, Petrified Forest i Arizona er formiddagens reisemål. Etter stopp i Route 66 byene Holbrook og Winslow kommer vi til Flagstaff som ligger 2000 moh. og er omgitt av store granskoger. Her skal vi bo i to netter.
05. september
I dag skal vi se Grand Canyon, et av «Verdens 10 underverk». Vi får et fantastisk skue utover denne ubeskrivelige kløften som er 446 km lang, 29 km bred og 1600 m dyp. Etter noen timer her kjører vi til en av de mest kjente Route 66 byene, Williams. Byen var den siste der Route 66 måtte vike for den nye hovedveien Interstate 40.
06. september
Første stopp er en by som lå på Route 66 fra åpningen i 1926 til 1978, Seligman. Byen kalles «Birthplace of Historic Route 66» etter at innbyggerene engasjerte seg i å gjenskape den historiske veien. Neste stopp er byen Kingman før vi setter kursen mot Las Vegas. Hotellene på Stripa «The Strip» er bygget som kopier av kjente bygninger, som Eiffeltårnet og Empire State bygningen. Det enorme hotellet Venetian med over 4000 rom hentet inspirasjon fra byen Venezia.
Wigwam Hotel, HolbrookWigwam HotelLas VegasLas vegas
Grand CanyonGrand Canyon
07. september
Etter hektiske Las Vegas har vi en rolig dag gjennom Mohave-ørkenen på vei til frodige California, vår siste stat på ferden vestover. Vi stopper i byen Victorville før vi tar fatt på bakkene nedover mot Los Angeles der vi først besøker Hollywood. Vi ser det berømte Hollywood-skiltet i fjellsiden, går langs Hollywood Boulevard og ser de kjente «stjernene» på fortauet, Kodak Teateret, der årets Oscar-utdeling fant sted, Chinese Theatre, der kjente stjerners hånd- og fotavtrykk er preget i sementen, bl.a. vår egen skøytestjerne Sonia Henie. Dagen avsluttes på Santa Monica Pier, der et skilt tydelig markerer at vi har nådd slutten på Route 66.
08. september
Vi har en dag i Los Angeles – en dag til bading eller «shopping» eller bare nyte en rolig dag før vi drar hjem.
09. september
Vi sjekker ut fra hotellet og kjører til Los Angeles internasjonale flyplass. Vi flyr direkte til Amsterdam med KLM, avgang kl. 16.50.
10. september
Ankomst Amsterdam 12.15. Avgang til Oslo 14.30, ankomst 16.20.
Santa Monica PierSanta Monica

Inkludert i prisen

  • Fly Oslo - Chicago, Los Angeles - Oslo
  • Hotell  inkl. frokost 13 netter
  • Busstransport i komfortabel turistbuss inkl. transfer til og fra flyplass
  • Inngang på Grand Canyon nasjonalpark og Petrified Forrest nasjonalpark
  • Inngang Acoma Sky City
  • Norsk reiseleder med på hele turen
  • Norsk byguide i Chicago

Ikke inkludert:

  • Øvrige måltider
  • ESTA-registrering (innreisetillatelse i USA).

Pris

Pris pr. person i dobbeltrom kr 29 900,- 1000 kr i rabatt ved bestilling innen 9. juli 2018

Tillegg for enkeltrom kr 8 900,-

 Tilslutningsbillett utenfor Gardermoen kommer i tillegg.

Vi tar forbehold om endringer i programmet.

 


Bestill reisen
Last ned program Send oss en forespørsel
Kart for <?$travel->name?>