Nord-Skottland og Orknøyene


Bli med på en interessant og opplevelsesrik tur i Vesterled! Skottland og Orknøyene har historisk lang tilknytning til Norge, og er vår nærmeste nabo i vest. Det norske innslaget er tydelig både i historie og språk. Våre gode og kunnskapsrike reiseledere gjør denne turen til en minnerik tur. 

 


reiseleder Ragnar Jenssen

Ragnar Jenssen har I mange år vært reiseleder I flere land. Han er tidligere kultursjef I Ørland kommune.

 

Dagsprogram

Søndag 10. juni
Rutefly (SAS) fra Værnes via Gardermoen til Aberdeen. Buss til Inverness for overnatting på The Waverley Guest House.
Mandag 11. juni
Buss fra Inverness til Thurso for overnatting på Pentland Hotel, med stopp på Donrobin Castle (boligen til en landeier som på ett år jagde 10.000 mennesker fra gård og grunn), Vi tar lunchrast på Helmsdale, og videre besøk på kulturminnene Badbea og vikingeruinen Castle of Old Wick.
HelmsdaleHelmsdale
Tirsdag 12. juni
Ferge over det strømutsatte Pentlandssundet fra Scrabster til Stromness på Orkney Mainland. Der losjerer vi oss inn på Ferry Inn for 3 netter. Første dagen på Orknøyene ser vi oss om på riktig gamle kulturminner: den nærmest intakte steinalderlandsbyen Skara Brae, gravplassen Maeshowe, og de store steinringene Ring of Brodgar og Stones of Steinnes.
Onsdag 13. juni
Rolig dag i Stromness, med Stromness museum, og i Kirkwall sentrum, med vikingeminner som den enorme St Magnuskatedralen og Bishop’s Palace. Ellers vandring I grupper eller på egen hand, og kanskje oppsøke en av de mange restaurantene.
BadbeaBadbea
StromnessStromness
Torsdag 14. juni
Buss rundt på Mainland, med Kitchener Memorial, Brough of Bersey, Broch of Gurness, Scapa Flow med Churchill Barriers og det italienske kapellet – altså en del minner fra 2. Verdenskrig, men også en del eldre historie.
Fredag 15. juni
Her pakker vi kofferten og forlater Ferry Inn, før vi tar ferge fra Kirkwall til Westrey, nord i øygruppen, der vi oppholder oss hele dagen sammen med en guide fra Westraak Tours. Vi kommer tilbake til Kirkwall og går ombord på en ny ferge som i løpet av natta bringer oss til Aberdeen mens vi sover lystelig i våre utvendige lugarer.
Churchills barriersChurchills barriers
Lørdag 16. juni
Vi spiser frokost ombord på ferga Hjaltland, før vi ta bagasjen vår med og rusler bort på The Station Hotel, der vi slapper litt før bussen vår kjører oss opp til det helt spesielle slottet Dunnottar Castle, som henger på en klippe ute I Nordsjøen. Senere kan vi spise lunch i den idylliske fiskerlandsbyen Stonehaven. Tilbake til Aberdeen kan vi utforske den skotske granittbyen, som også har rollen som britisk oljeby, slik Stavanger er I Norge. En by som også har musikk- og dramaopplevelser å by på.
Dunnottar CastleDunnottar Castle
Søndag 17. juni
Dagen for hjemreise. Vi har litt tid før vi drar til flyplassen, og lar SAS transportere oss til Værnes via Gardermoen, etter en forhåpentligvis trivelig uke.

*Med forbehold om mindre endringer

AberdeenAberdeen

Inkludert i prisen

  • Fly Trondheim - Aberdeen t/r
  • Buss- og fergetransport under hele turen
  • 7 overnattinger inkl. frokost (inkl. overnatting på ferge)
  • 1 fellesmiddager
  • Norske reiseledere

Pris

Pris per person i dobbeltrom: kr 15 400,- kr 14 000,- (påmelding snarest)
Enkeltromstillegg: kr 2 500,-
Tilslutningsbillett utenfor Værnes kommer i tillegg

For spørsmål angående turens innhold, ring reiseleder Ragnar Jenssen på telefon: 415 04 339

Du kan reise fra alle norske flyplasser. Send oss en forespørsel så kan vi estimere pris på eventuell tilslutningsbillett.


Bestill reisen
Last ned program Send oss en forespørsel
Kart for <?$travel->name?>