Washington DC og New York med Ole O. Moen


Bli med GD og Ole O. Moen på en innholdsrik tur til Washington DC, Philadelphia og New York.


Moen er «professor emeritus» i Nordamerika- studier ved Universitetet i Oslo, og er en av Norges fremste eksperter på USA. Med han får vi et unikt innblikk i Amerikansk historie, politikk og kultur. Vi besøker de kjente landemerkene i Washington DC, inkludert et besøk inne i Det hvite hus! Videre besøker vi hjemmene til to av de første presidentene, og flere kjente slagmarker under Borgerkrigen. I Philadelphia skal vi se Liberty Bell, og turen avsluttes i verdensmetropolen New York. Vi bor sentralt på Manhattan, og under oppholdet skal vi blant annet besøke FN-bygningen, Liberty Island (Frihetsgudinnen) og Ellis Island.

Ole O. Moen USA ekspertOle O. Moen

Fredag 06. september
Buss fra Otta ca kl. 03.00. Avgang Oslo Lufthavn Gardermoen kl. 09.15 med SAS til København. Det bytter vi fly og flyr direkte til Washington DC kl. 12.20, ankomst Washington DC kl. 15.00 lokal tid (6 timer tidsforskjell). Vi møter bussen som kjører oss til et hotell sentralt i Washington DC.
07. september
Vi starter dagen med et besøk i Det hvite hus. For å komme inn må vi søke via den norske ambassaden. Vi tar forbehold om at besøket blir godkjent. Etterpå kjører vi til flere kjente monumenter og minnesmerker, blant annet Lincoln-monumentet, Vietnamkrigsmonumentet, 2. verdenskrigmonumentet, Washingtonmonumentet og Thomas Jefferson-monumentet. Vi besøker også kongressbygningen.
Det hvite hus, Washington DCDet hvite hus, Washington DC
08. september
I dag skal vi kjøre litt ut av byen og besøker først Arlington krigskirkegård der blant annet John F. Kennedy er gravlagt. Senere kjører vi ut til Mount Vernon, George Washingtons hjem. Han var godseier, og vi får en omvisning på gården hans. Etter lunsj kjører vi tilbake til byen og besøker National Archives, der vi får se originalversjonen av Uavhengighetserklæringen og Grunnloven. I nærheten ligger også alle Smithsonianmuseene som man kan besøke på egen hånd.
Arlington National Cemetery
Arlington National Cemetery
09. september
Vi skal kjøre sørover inn i staten Virginia og første stopp er Manassas (Bull Run). Der fant det sted to kjente slag under Borgerkrigen. Vi dere kjører vi til Monticello, Thomas Jeffersons hjem. Han var USAs tredje president, men kanskje mer kjent som forfatteren av Uavhengighetserklæringen. Han er betegnet som en av de mest begavede presidenter i unionens historie.
Thomas Jeffersons hjem i MonticelloThomas Jeffersons hjem i Monticello
10. september
Vi sjekker ut fra hotellet og kjører nordover til en annen kjent slagmark fra Borgerkrigen, Gettysburg i Pennsylvania. Her holdt Lincoln sin berømte tale «The Gettysburg Address». Videre kjører vi til Philadelphia og besøker blant annet Liberty Bell. Overnatting i Philadelphia.
GettysburgGettysburg
11. september
Vi kjører fra Philadelphia til New York og sjekker inn på hotell nær Times Square. Vi bor midt i teaterdistriktet og det er mulig å kjøpe seg billett til et av de berømte Broadway-showene. Både Empire State Building og Rockefeller Center (Top of the Rock) er i gåavstand fra hotellet. Her kan man ta heisen opp og få en flott utsikt over byen.
12. september
Byrundtur i New York med norsk lokalguide, med blant annet Central Park, handlegata 5th Avenue, Trump Tower, Greenwich Village, China Town, Financial District med Wall Street og ikke minst Ground Zero og det nye Freedom Tower.
Brooklyn bridge, New YorkBrooklyn Bridge
13. september
I dag skal vi reise som New Yorkerne gjør, nemlig å bruke offentlig transportmidler! Byen har et av verdens største undergrunnsnettverk og er en opplevelse i seg selv å prøve. Vi tar først bussen over til FN-bygningen der vi får en omvisning, før vi tar T-banen fra den legendarisk Grand Central Station ned til Battery Park. Derifra tar vi båten ut til Ellis Island og videre til Liberty Island, der frihetsgudinnen står.
14. september
Vi har en rolig formiddag før vi sjekker ut fra hotellet og drar ut til Newark og sjekker inn for flyvningen tilbake til Oslo. Avgang kl. 18.55, direkte til Oslo.
15. september
Vi ankommer Oslo kl. 08.20 Etter ankomst står bussen og venter og kjører til Otta.
FN bygningen i New YorkFN bygningen i New York

Inkludert i prisen

 • Fly Oslo-Washington DC, New York-Oslo
 • Transport med buss i henhold til program
 • Buss fra Otta til Gardermoen t/r
 • USA ekspert Ole O. Moen med på hele turen
 • 8 hotellovernattinger inkl. frokost
 • 5 fellesmåltider (lunsj eller middag)
 • Inngangsbilletter i henhold til program
 • Båttur til Ellis Island og Liberty Island (Frihetsgudinnen)
 • Boken ”Det hvite hus” av Ole O. Moen signert utgave

Reiseforsikring og / eller avbestillingsforsikring er ikke inkludert. Vi anbefaler alle reisende å ha gyldig reiseforsikring for denne reisen. Kontakt ditt forsikringsselskap angående dette.

Pris

Pris pr. person i dobbeltrom for abonnenter av GD kr 28 400,-

Pris for å reise alene kr 36 700,-

 

Pris pr. person for ikke abonnenter i dobbeltrom kr 29 900,-

Pris for å reise alene kr 38 200,-

Tilslutningsbillett utenfor Gardermoen kommer i tillegg. Ta kontakt for avreise fra andre flyplasser

 


Bestill reisen

Informasjon ved bestilling

Ved bestilling trenger vi fullt navn på reisende (slik det står skrevet i passet). Inkluder også eventuelle mellomnavn. Bestillingen er endelig når du har mottatt bestillingsbekreftelsen og faktura og har innbetalt depositum. Depositum (fra 3000,- per person ) betales Solgruppen innen 7 dager etter bestilling. Restbeløp betales 35 dager før avreise. Vi henviser for øvrig til våre Alminnelige reisebestemmelser.


Send oss en forespørsel

Standardopplysningsskjema for pakkereiseavtaler

 • Den kombinasjonen av reisetjenester du tilbys, er en pakkereise etter lov om pakkereiser og reisegaranti mv. (pakkereiseloven).
 • Du omfattes derfor av alle rettighetene som gjelder ved pakkereiser. Solgruppen AS (heretter Solgruppen) har det fulle ansvaret for at pakkereisen som helhet gjennomføres korrekt.
 • Solgruppen har dessuten en lovpålagt reisegaranti som sikrer tilbakebetaling av dine innbetalinger i tilfelle insolvens hos selskapet/selskapene. Dersom transport inngår i pakkereisen, dekker reisegarantien også hjemtransport.
 • Flere opplysninger om sentrale rettigheter etter pakkereiseloven kan du lese her
Kart for <?$travel->name?>